Kako sam pravila Kejk Pops (Cake Pops)

Najbolji kejk pops

 

It’s a boy!

Samo par nedelja pre nego što će se poroditi mojoj drugarici Riči priređen je baby shower. Prilikom planiranja događaja meni je zapalo da pravim Cake pops. Malo je ispalo komplikovanije nego što sam očekivala ali kolači su apsolutni crowd pleaser tako da je vredelo.
Meni su baš tipične za američku kuhinju. Kao prava Evropljanka nisam htela da koristim prečicu praveći kolač od gotovog cake mix-a i icing-a. Takođe, dekoracija bolesnih boja nije dolazila u obzir, već klasičan fazon.
I dosta su ukusne. Zapravo zarazno ukusne. Recepti za koru i icing su preuzeti sa interneta.

Kejk Pops

Kejk popsi

Sastojci za koru:

195g brašna
85g kvalitetnog kakao praha (Ghirardelli)
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
225g šećera
2 jajeta
235ml mleka
170ml ulja
2 kašičice ekstrakta vanile
235ml kipuće vode

Zagrejte rernu na 175C (350F). Stavite papir za pečenje u pleh.
U jednoj posudi prosejte brašno i kakao. Dodajte prašak za pecivo i so. U drugoj posudi mikserom umutite jaja, šećer, mleko, ulje, ekstrakt vanile. Zatim dodajte suve sastojke kašikom. Na kraju sipajte kipuću vodu u testo. Sipajte testo u pleh i pecite ga 30-35 minuta.
Kad je kolač pečen izvadite ga, zatim stavite na rešetku i čekajte dok se potpuno ne ohladi.

Za to vreme napravite icing.

Sastojci za icing:
60g putera, na sobnoj temperaturi
225g krem sira, na sobnoj temperaturi
200g šećera u prahu
2 kašike mleka

Mikserom sve izmešati. Recept za ovaj icing već odavno pokušam da nađem. Slutila sam da se tako pravi icing za moj omiljeni mafin iz Whole Foods-a, pa ću prvom prilikom napraviti moje mafine od bundeve sa njim.

Sada kreću najvažnije faze u pravljenju ovog kolača. Uspela sam da ih fotografišem pa mogu da se lakše prate.

1. Pošto je kora ispečena i ohlađena
2. a icing napravljen,
3. izmrvite koru rukama i dodajte je icing-u od krem sira
4. i sve dobro izmešajte.

5. Kašikom za sladoled ili lubenicu zahvatite testo (tako će vam biti iste veličine loptice), i od njega pravite kugle dlanovima ruku. Na njih nataknite drške za lizalice (ne znam gde mogu da se nađu kod nas, ali sam sigurna da mogu da se kupe bar drveni štapići za ražnjiće). Pokrijte ih celofanom i stavite u zamrzivač na par sati, moji su prenoćili.
6. Otopite 350g kvalitetne čokolade na pari kao na slici. Ja sam najpre probala sa belom čokoladom i to nije bila dobra ideja. Posle sam dodala slatku pavlaku čokoladi što takođe nije pametno jer se previše sliva.
7. Pre nego što pokrijete cele kugle čokoladom umočite vrhove štapića u istopljenu čokoladu i vratite ih u već napravljene rupe na kuglama. Vratite kugle u zamrzivač na bar 1 sat. Na taj način kugle neće padati sa drške prilikom umakanja u topljenu čokoladu.
Kugle umačite u topljenu čokoladu i okrećite ih dok sa njih ne otpadne višak čokolade, da se ne bi posle slivala. Stavite kugle sa drškom na stiropor.
8. Kada se čokolada ohladila, royal icing-om (ja sam koristila gotov i nije bio nešto, mnogo se razvlačio) pređite preko kugli. Naravno, svako može da ih dekoriše po volji, ovo je kako ja volim.
9. Za ovaj deo je bio zadužen moj muž. U nekoj specijalizovanoj radnji kupio je raznu dekoraciju: stiropor, papir sa štrasom, borduru, žuti cvet i traku za mašnice (plava za bebu dečaka).

Moja drugarica Ana napravila je nešto slično – čokoladne brkove na dršci. I ukoliko su vam moje cake pops suviše komplikovane onda je ovo prava stvar za vas. Meni su mnogo slatki.

Ispod na slici je Riča … prebira po stvarima koje je dobila za svog dečaka koji će uskoro da se rodi.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Kejk Pops
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Zavirite i u ove recepte:

13 Comments

  1. stvarno? niakda! i? 🙂
    i ovo ću morati jednom da probam, baš su zanimljivi, uvek sam se pitala kako se prave, doduše nikada nisam pokušala da nađem, tako da se tvoj recept pojavi taman na vreme 🙂

  2. Kod nas su se za rodjendane ovi popsi odomacili i sva deca ih bas vole. O i se prvo pojedu. U Srbiji popse uglavnom prave od plazme, ali sam primetila da se deci ovi vise svidjaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *