Kako da napravite čokoladu sa raznim ukusima

Čokolada

 

Nastavljam sa predlozima za nastupajuće praznike. Sledi predlog # 2.

Ovo je nešto što me oduševljava, nešto što već danima “krckam” uz jutarnju kafu. Ideja nije moja, moža lako da se nađe na Pinterestu, ali odabir sastojaka jeste, mada svi već znamo šta super ide uz čokoladu.

Veoma se jednostavno pravi, međutim ono što mene puno privlači jeste osećaj da mogu sama sebi da napravim čokoladu. Mada nisam bukvalno pravila čokoladu, samo sam je spojila sa mojim omiljenim sastojcima, i stvarno je super ispalo. Takođe, javile su mi se nove ideje, recimo da sledeći put dodama rum ili ukus peperminta, možda ljutu tucanu papriku ili čak slaninicu. Viđala sam te kombinacije, u boljim prodavnicama ima da se nađu te hipsterske čokoladice, onako kreativno upakovane.

Recept je vrlo jednostavan. Otopite čokoladu na pari, ja sam koristila uglavnom gorku. Za ovu tablu na slici trebalo mi je oko 400g čokolade. Izručite je na papir za pečenje u tankom sloju, a zatim pospite sastojcima (bademi, lešnici, suve šljive i ostalo voće, istucane pepermint bombone, itd.). Moram da kažem da je meni omiljena kombinacija sa ušećerenom korom pomorandže, a počela sam opasno da se ložim i na pepermint bombone.

Možete otopljenu čokoladu da stavite u manje provougaone kalupe, dobićete čokoladu u lepim pravilnim oblicima.

Čokoladu ohladite u zamrzivaču. Posle je polomite na manje komade i čuvajte u frižideru.

Ovo može da bude i sjajan homemade praznični poklon. To mi je i bila ideja kada sam pravila ovu čokoladu, ali pošto smo danima svi bolesni u kući bolje da to ne delim sa drugima.

Čokolada

Srećan Božić svima koji ga sutra slave!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Čokolada sa raznim ukusima
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Zavirite i u ove recepte:

4 Comments

  1. Da, bas dobra terpija ovo sa cokoladom. Dok sam zivela u Briselu probla sam sve moguce kombincije, licno meni se jako svidja cokolada sa cilijem, kao i sa earl grey cajem. Te oranzete vise ne smem ni da gledam, koliko sam se n njih navukla. Probaj da eksperimentises sa bosiljkom ili nekim drugim zacinima.

  2. Stavi ih u kesicu za zamrzivač, pa raspali čekićem za mesom. To su oni candy canes. Ja sam se opasno navukla na njih ove zime. Probala sam ih i u toploj čokoladi i odlični su.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *