Najbolji frosting za kapkejkove… stvarno nema boljeg!

Maskarpone frosting

Mome sinu je bio pre neki dan rođendan. Da se ne razlikuje od ostale dece napravila sam mu kapkejkove umesto klasične torte. Moram da priznam mnogo je lakše i brže, a deca im se podjednako raduju. Ono po čemu su ovi kapkejkovi drugačiji je to što izgledaju koliko-toliko zdravo, jer kad uzmete u obzir od čega se sve prave rođendanski kolači ovde u Americi, odmah će vam sve biti jasno. Oni vole da je što šarenije, svašta ubacaju u njih, toliko veštački izgledaju da vas momentalno prođe želja da ih probate. Maskarpone frosting je apsolutno superiorniji što se tiče ukusa od svih frostinga koje sam imala prilike da probam.

Recept za biskvit za kapkejkove pogledajte ovde, u pitanju su odlični čokoladni kapkejkovi.

Ovaj frosting možete da koristite i za filovanje torti, ove pogledajte kako.

 

Maskarpone frosting

Maskarpone frosting


Ova količina frostinga je dovoljna za 12 velikih i 12 malih kapkejkova.

Sastojci:

  • 225 g (8 oz) maskarpone sira
  • 1 šolja šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta badema
  • 1 1/2 šolja (375 ml) slatke pavlake
  • Maline za dekoraciju

Priprema:

  1. Najpre pomešajte maskarpone sir, šećer i ekstrakt od badema.
  2. U posebnoj posudi, prethodno ohlađenoj u frižideru, mikserom napravite šlag od slatke pavlake. Pazite da je previše ne mutite, jer u jednom trenutku šlag prestaje da bude gladak i konzistentan.
  3. Pomešajte obe smese spatulom.
  4. Stavite krem u dresir kesicu i dekorišite vrh kapkejkova.
  5. Na frosting stavite sveže maline.

 

Cup cake 10

Summary
recipe image
Recipe Name
Maskarpone frosting
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Zavirite i u ove recepte:

12 Comments

  1. Posto sam zurila da postavim ovaj post potpuno sam zaboravila da kazem zasto je ovaj frosting tako special. To je zbog ukusa badema. Jednostavno mnogo se dobro slaze sa preostalim sastojcima.

  2. Uf, stvarno ne znam gde se sada kopuju te stvari kod nas, ali verujem da može da se nađe. Potraži po malo boljim prodavnicima. Taj ekstrakt kremu daje baš puno na ukusu.

  3. Uf, stvarno ne znam gde se sada kopuju te stvari kod nas, ali verujem da može da se nađe. Potraži po malo boljim prodavnicima. Taj ekstrakt kremu daje baš puno na ukusu.

  4. Tek sam se sad setila ove poruke, uvek kažem sebi da ne čitam email sa telefona, jer ih uvek zaboravim. Izvini. Svejedno je, i bez kremfixa su ok, ako se dobro umuti slatka pavlaka, plus mu sir daje gustinu. Pozdrav, Ivana

  5. Tek sam se sad setila ove poruke, uvek kažem sebi da ne čitam email sa telefona, jer ih uvek zaboravim. Izvini. Svejedno je, i bez kremfixa su ok, ako se dobro umuti slatka pavlaka, plus mu sir daje gustinu. Pozdrav, Ivana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *