Ajme, koliko je riba! ~ rezultati

Crveni gruper

“Kad sam videla ovomesečnu temu za blogersku igricu Ajme koliko nas je, instant sam se smorila. Zadatak  je bila riba.” Ovako počinje svoj članak o ribi jedna od blogerki. Ne, nije ovo kritika na njen račun, morala sam to da stavim jer mi je bilo baš simpatično.

Moram da kažem da sam se malo zabrinula u početku, kad sam pomislila da riba možda i nije najinspirativnija tema za food blogere, međutim, kao što ćete videti, ima toliko ideja i blogeri su bili toliko kreativni da sam na kraju bila jako prijatno iznenađena. Nije bilo lako postaviti sva ta jela, pogotovo što sam imala problema oko preuzimanja fotografija, ali moram da kažem da sam veoma zadovoljna radovima… da, ja sam jedna veoma srećna domaćica igre Ajme, koliko nas je.

Ima par stvari koje sam primetila čitajući poslate recepte. Jedna od njih je to da puno ljudi kaže da voli da jede ribu, ali to radi veoma retko. Neki nemaju baš puno ideja, evo sad ih imate. Losos je bio veoma dominantan u pristiglim receptima… interesantno. Niko nije spremio sirovu ribu.

I sad najteži deo, izabrati pobednika ovog kruga. Stvarno mi nije bilo lako, jer bih mogla da proglasim 10 pobednika bez problema, ali imam samo jedan poklon, a i poštarina iz Amerike za Evropu nije baš jeftina. Odlučila sam se ipak za Branku sa bloga Home-made by B i njene Srdelice. Da, veoma jednostavno jelo, ali moj stomak je zajaukao kad ih je video. Možda je tome i doprinela čarobna priča uz recept. Pazite sad, ovo je rečenica preuzeta iz Branking članka, “Neka riba zapliva tri puta, onako kako treba: prvo u moru, zatim u maslinovom ulju i na kraju u vinu!” Naklon.

Svim učesnicima se još jedanput zahvaljujem na poslatim radovima, bilo mi je ogromno zadovoljstvo da čitam i gledam vaše recepte. Veliki trud je uložen i ja to veoma cenim.

Štafetu predajem Naletu sa bloga Coolinarija.
Uživajte u galeriji 50 čarobnih jela od ribe koja sledi.
Milica, Milin kuvar
Zorica, Cooking with Zokie

Eggs Benedict sa dimljenim lososom

Marija, Palachinka

Lingvine sa lososom, rukolom i čeri paradajzom

Lidija, Gopi and Spice

Tolstolobik sa toplom salatom od boranije

Suzana, Taste of Life

Fileti ribe na povrću

Milkica, Mimi’s Kingdom

Smuđ u sosu od kajmaka

Marina, Hrana ljubavi

Pastrmka punjena šampinjonima na pirinču

Skuša u sosu

Lana, La cuisine creative

Oslic sa limunom

Matejka, Life tastes like chocolate

Riblja pita s graškom

Nale, Coolinarija

Pržen oslić

Sardele iz rerne

Skuša u foliji

Sardine za doručak

Pašteta od tune

Irena, Sweet and Salty

Riba u korici od masline

Bengalski riblji kari

Gaga, Moje grne

Bareni oslić

Rolnice od fileta soma

Punjeni šaran

Branka, Home-made by B

Srdelice

Brodet od morske ribe

Marinirane srdele

Arbuni i komorač

Bakalar na bijelo

Olivera, Ja u kuhinji

Pržena orada sa prelivom od vlašca

Pasta u pikantnom paradajz sosu sa tunom

Vanja, Kuvaj za me

Dimljeni krap

Sanja, Ultimativni sastojak

Posni bešamel krompir sa lososom

Kori, Kutlačom po kazanu

Prženi inćuni

Moja slatka kuhinja

Kiš sa dimljenim lososom i tikvicama

Milica, Na tanjiru

Lazanje sa dimljenim lososom i povrćem

Marta, Marta kuva za vas

Šnicle od ajkule

Aleksandra, Sweet Food

Čuftice od ribe

Aleksandra, Intolerancija na hranu

Pašteta od sardine

Zoka, My Pans and Pots

Losos pečen na dasci natopljenom vinom

Vesna, Nešto kipi-ništa strašno

Pašteta od tunjevine i leblebija

Nevena, Hleb i lale
Moja malenkost

 

Zavirite i u ove recepte:

16 Comments

  1. Dobili smo super kolekciju recepata na jednom mestu. Nisam u velikom prijateljstvu sa ribom ali ima puno recepata koji mi baš pašu. Hvala ti na zadatom zadatku baš je za mene edukativan 🙂

  2. Dobili smo super kolekciju recepata na jednom mestu. Nisam u velikom prijateljstvu sa ribom ali ima puno recepata koji mi baš pašu. Hvala ti na zadatom zadatku baš je za mene edukativan 🙂

  3. Odličan odaziv:) Ogroman broj sjajnih recepata, normalno da ti nije bilo lako da odaberes pobednika:) Dragoj Branki, kao i ucesnicima cestitam na nagradi i pripremljenim jelima koja sjajno izgledaju. A, tebi, draga Ivana, hvala na predatoj štafeti:) Pozdrav

  4. Krasno izgledaju sva ova jela. Cure su uistinu bile maštovine. Što se mene i ribe tiče, nisam baš jako maštovita u njezinoj pripremi i najčešće je to frigana riba uz krompir salatu ili riba s gradela, tako da sam preskočila ovaj krug. Sad moram pažljivije promotriti sve recepte pa obogatiti način pripreme ove dragocjene namirnice.

  5. Baš divna kolekcija recepata sa ribom. Vidim da mi je dosta promaklo, pa ću sada polako sve da iščitam. Sve pohvale svim učesnicima na kreativnosti , a Branki i Naletu čestitam od srca.
    Tebi čestitke na odlično odrađenom krugu.

  6. Divni i veoma inspirativni receptici, imala si pune ruke posla, ali zaista je lepo imati ih sve ovako na jednom mestu. Kod nas se nekako ne sprema tako cesto riba, u radnjama je vrlo mali izbor smrznute ribe, dok sveze ima samo kad su neki veci praznici… cestitke svim ucesnicima, a posebno dragoj Branki, cekamo novu temu.:)))

  7. Draga Ivana, prije svega čestitam ti na odlično odrađenom krugu i na ovom završnom postu gdje si odlično zaokružila ovaj krug igrice i prezentirala pristigle radove. I puno ti hvala na priznanju koje si mi dodjelila i što si odabrala baš Srdelice za pobjednika u ovome krugu. Iskreno sam se ovome razveselila ! Rečenica koju si izdvojila je i meni jako draga i često je prilikom kupovine i spremanja ribe izgovorim.
    Čestitam i svima koji su sudjelovali i poklonili nam ove odlične recepte, sada će se vjerujem i riba češće pripremati. Čestitke i Naletu i veselim se novoj temi koju će nam zadati.

  8. Stvarno divna kolekcija. Možda će me to i naterati da ribu koristim češće u kuhinji. Kod nas se nešto nije baš proslavila. 🙁
    Čestitke svima na učešću, tebi kao odličnoj domaćici, Branki na pobedničkom receptu i Neletu ulogu sledeće domaćice. Jedva čekam da vidim novu temu. 🙂

  9. Super, puno lepih recepata, idu na isprobavanje. Mi jedemo ribu barem dva puta nedeljno, steta u sto nisam stigla da ostavim recept I fotografiju na tvom FB (jer nisam bloger). Sveza haringa je nacionalno jelo u Holandiji, ja ga obozavam, ali tu nema neke mudrosti u pripremi. Susi je naravno druga prica…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *