Poslednji post u 2013.

Kao po običaju sve u poslednjem minute, iliti satu. Oh, a imam još toliko stvari da uradim pre odlasku na novogodišnju žurku. Ne znam kako vi, ali ja uvek pravim spisak stvari koje planiram da uradim u sledećoj godini, nekada su to bile želje, ali sa godinama dođe zrelost i realnost. I šta mi se bitno izdešavalo u godini koja odlazi. Tako otprilike vidim gde sam i kuda želim da idem.

Naravno, još uvek nisam smislila šta ću da obučem večeras. Imam nekoliko kombinacija u glavi, videćemo. Nisam ni napravila kolač, i to me čeka. Hoću i da odgovorim na neka pisma. Bolje da požurim sa ovim postom.

Dakle, ovo nije post o meni i novogodišnjim pripremama ovo je post o Zoki i njenim đakonijama sa bloga My Pans and Pots. Moram još jednom da pohvalim igricu FBI rukavice, zahvaljujući kojoj stvarno možemo da dobro upoznamo blogove i njihove autore. Iako se trudim da čitam druge blogove sve manje imam vremena za to. Ranije bih sela, otvorila blogroll kod Jelene ili Lane, i uživala čitajući razne blogove. Sada je drugačije, puno obaveza imam. Ja kad čitam blogove, čitam od početka do kraja, nikad ne prelazim preko njih.

Eto ja sam saznala da Zoka i ja delimo sličnu ljubav prema određenim jelima, imamo par istih recepata na blogovima. Zaista sam postala fan njenih fotografija. Sviđa mi se i njena strast. Volim što voli da uči i istražuje. Baš se palim na njen blog.

Evo mog izbora…

Ovo su super krekeri. Sledeći put stavljam više maslina, i soli, i pravim duplu meru. Jedva sam par sačuvala za slikanje. Uz svašta idu, a možda najbolje uz naš jogurt. Više ne kupujem ovakve stvari, obično su skupe, nego ih sama pravim, što i vama preporučujem.

Verovali ili ne, ali ovo mi je prva topla čokolada koju sam napravila u životu. I po Zokinom receptu je super ispala. Eto zašto treba istraživati druge blogove.

Napravila sam puno ovakvih slatkih hlebova, ali nikada mi nije palo na pamet da stavim kakao. To bitno menja stvari na bolje. Nisam stavila urme kao što je dato u originalnom receptu već sam stavila sos od jabuke. Hleb je bio dovoljno sladak ali i dosta sočan, što se meni posebno dopalo. I pikane sam stavila umesto oraha, ali to ne menja puno stvari. Sjajan hleb.

I na kraju da se zahvalim vernim blogerima i čitaocima, koji ipak imaju vremena da čitaju moj blog, i da vam svima poželim divnu Novu godinu! Samo vedro i veselo!
 
Vaša Ivana

Zavirite i u ove recepte:

26 Comments

  1. To se zove organiziranost kad se zapiše sve za slijedeću godinu. I ja nekako čitam blogove od početka do kraja i znam i po 6 dana biti u zaostatku, ali isto ih prođem…Sve najbolje u Novoj!

  2. To se zove organiziranost kad se zapiše sve za slijedeću godinu. I ja nekako čitam blogove od početka do kraja i znam i po 6 dana biti u zaostatku, ali isto ih prođem…Sve najbolje u Novoj!

  3. Ja konačno ove godine pokušavamnapraviti taj spisak, ali evo već treći dan se samo vrti po glavi, nije još sletio na papir! Tebi to stvarno maestralno ide, sve zajedno s receptima! Sretna ti nova sve po spisku! 😀

  4. Ja konačno ove godine pokušavamnapraviti taj spisak, ali evo već treći dan se samo vrti po glavi, nije još sletio na papir! Tebi to stvarno maestralno ide, sve zajedno s receptima! Sretna ti nova sve po spisku! 😀

  5. Jao Ivana izvini molim te, pojma nemam kako mi je promakao ovaj post. Kraj 2013 i početak 2014 su totalno haotični i nikako da se privknem na sve promene.
    Hvala ti puno na isprobavanju recepata i na lepim rečima.
    Tebi i tvojoj porodici želim sve najbolje u Novoj 2014 a ja odoh da se palim na tvoju piletinu sa šljivama. 🙂

  6. Jao Ivana izvini molim te, pojma nemam kako mi je promakao ovaj post. Kraj 2013 i početak 2014 su totalno haotični i nikako da se privknem na sve promene.
    Hvala ti puno na isprobavanju recepata i na lepim rečima.
    Tebi i tvojoj porodici želim sve najbolje u Novoj 2014 a ja odoh da se palim na tvoju piletinu sa šljivama. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *