Letnje opuštanje – Koktel Margarita

Margarita piće

Zamislite letnje popodne, onako lenjo, i vi gledate prenos fudbala ili tenisa, i osećate da vam fali nešto, da uobliči to divno letnje opuštanje… pa da, jedan hladan koktel! Ovog puta izbor je pao na koktel Margarita.

To je sigurno najpopularniji koktel od tekile. Nastao je u Meksiku, krajem prve polovine dvadesetog veka. Ukus ovog koktela je oštar i moćan, i može lako da vas “zaljulja”. Meni se sviđa zato što sadrži sok od limete, mada možete da koristite i sok od limuna, i zato što nije puno sladak, slatkoću možete dobiti ukoliko dodate pire od nekih voćki, recimo breskvi, jagoda, malina ili manga.

Neki ljudi vole da dodaju i belance nebili dobili penušavu Margaritu, ja bih to izbegla.

Postoji posebna visoka čaša koja ima široki obod u kojoj se služi ovaj koktel, ali nije kraj sveta ukoliko je nemate, Margaritu možete služiti u bilo kojoj čaši sa stopom.

Margarita piće

 


 

Sastojci za jednu čašu:

1 kašika krupne soli
1 kašika isceđenog soka od limete (ako vam smetaju vlakna od limete, sok procedite kroz cediljku)
3 kašike tekile
2 kašike likera od pomorandže (Triple Sec, Cointreau ili Grand Marnier)
2 šake kocki leda

za dekoraciju: kolut limete

 

Priprema:

Pripremite sve sastojke pre nego što počnete da pravite koktel. U mali tanjirić sipajte so, ravnomerno, navlažite ivicu čaše u kojoj ćete služiti koktel i zatim je natapkajte solju. Ja sam koristila so sa sušenim hibiskusom koju sam dobila sa Jamajke čisto radi fore. Zašto baš so, valjda zbog toga što ona uvek ide uz tekilu.

U šejker stavite isceđeni sok od limete, nikako kupovni, tekilu, liker od pomorandže i led, zatvorite ga i promešajte nekoliko puta. Sipajte koktel u čašu i dodajte kolut od limete kao dekoraciju. Koktel možete da služite sa ili bez leda. Ukoliko vam je koktel previše jak preporučujem vam da ga pijete sa ledom.

 

 

Uvek nekako zaboravim da živim na moru tj. okeanu, zapravo zalivu, valjda zbog nedostatka plaža. Juče dok sam se šetala uz obalu nekako sam se osećala drugačiji, baš kao na moru. Možda i zbog toga što smo bili na drugoj strani malog zaliva u kome se nalazi centar Baltimora. Uživajte u slikama.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Koktel Margarita
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zavirite i u ove recepte:

12 Comments

  1. Hvala na receptu, nikada čovjek ne zna kada će mu poslužiti. Volim koktele, ali ne mogu zamisliti da ih pijuckam gledajući sport:) Slušajući dobru muziku ili gledajući zalazak sunca uz more, to da. No, nije važno mjesto, već unutarnji osjećaj, zar ne?

  2. Hvala na receptu, nikada čovjek ne zna kada će mu poslužiti. Volim koktele, ali ne mogu zamisliti da ih pijuckam gledajući sport:) Slušajući dobru muziku ili gledajući zalazak sunca uz more, to da. No, nije važno mjesto, već unutarnji osjećaj, zar ne?

  3. Mislim da sam na nekoj od slika videla hotel u kome sam dva puta boravila – Marriott Waterfront? Aaaaah, Baltimor ♥
    Volim i koktele, probaću da napravim Margaritu, sigurno.

  4. Mislim da sam na nekoj od slika videla hotel u kome sam dva puta boravila – Marriott Waterfront? Aaaaah, Baltimor ♥
    Volim i koktele, probaću da napravim Margaritu, sigurno.

  5. Slike su super a koktel preskačem.
    Imala sam neugodno iskustvo sa tekilom, kako si rekla malo me zaljula, iako bi to u mom slučaju mogla prije nazvati da je bio zemljotres. Joj grozno. Loše mi je čim se sjetim.

  6. Slike su super a koktel preskačem.
    Imala sam neugodno iskustvo sa tekilom, kako si rekla malo me zaljula, iako bi to u mom slučaju mogla prije nazvati da je bio zemljotres. Joj grozno. Loše mi je čim se sjetim.

  7. Pa da, samo kad ne gledam neke od naših mogu da ga pijem… kad gledam mečeve, mislim pre svega na tenis jer mi je miljama superiorniji sport od fudbala, gde mi nije bitno ko će pobediti onda stvarno mogu da se opustim i uživam u igri.

  8. Pa da, samo kad ne gledam neke od naših mogu da ga pijem… kad gledam mečeve, mislim pre svega na tenis jer mi je miljama superiorniji sport od fudbala, gde mi nije bitno ko će pobediti onda stvarno mogu da se opustim i uživam u igri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *