Savršena limunada

Savršena limunada

Iliti limunada sa voćem i začinskim biljem. Ovo je trenutno najpopularnije piće u našoj kući. Skoro svaki dan ga pravimo. Deca obožavaju da prave ovakvu limunadu, a i da je piju. I ranije smo je rado pravili i konzumirali, jedino smo odskoro počeli da dodajemo voće, i to razno, bobičasto voće, grejpfrut, ananas, itd. Došli smo do zaključka da su ipak maline najbolje. Mi koristimo smrznute, jeftinije su a i dodatno hlade napitak.

Bili smo skoro u nekom fensi restoranu u Njujorku, i probali smo nešto slično, zapravo isto, samo što su korišćene izgnječene kupine. Ipak, naša limunada je još ukusnija, jer smo dodali bosiljak, pored nane. Da, on se super slaže sa limunom, i malinama. Takođe, koristili smo tajlandski bosiljak, on ima malo slatkastu aromu. Ja bih stavila i matičnjak, ali nije mi nikao ove godine.

I mi uvek mešamo limun i limetu. Ja obožavam limetu, pogotovo u koktelima, savršeno ide uz skoro sve. Tu je i đumbir, sitno iseckan, daje dobar ukus a i veoma je zdrav.

Izbegnite šećer i dodajte med, ukoliko hoćete zdravu varijantu. Meni je dobra i kad nije zaslađena uopšte.

Sastojci:

1/2 limuna ili limete po osobi
1 manji komad svežeg đumbira, očišćenog i sitno iseckanog
Šećer ili med prema ukusu
3-4 kašike listića svežeg začinskog bilja (nana, matičnjak, bosiljak)
2 pune šake zamrznutih malina
Puno kocki leda
Voda

Priprema:

Iscedite limun i limetu u većem bokalu. Dodajte iseckani đumbir, i šećer tj. med. Dobro promešajte dok se šećer ne rastvori. Dodajte začinsko bilje i krajem od varjače probajte da ga malo izgnječite, da bi pustilo aromu.
Stavite maline, njih takođe možete da malo izgnječite, ili ih ostavite cele. Promešajte sve. Dodajte puno leda i na kraju vodu. Još jednom promešajte limunadu i služite je.
Možda nije loše da stavite u čaše, pored slamčica, i izdužene kašičice, da bi lakše nahvatali voće.

Sledeći put vam pravim još jedan savršen napitak, koji nikad ne stignem da uslikam jer se odmah popije. U pitanju je koktel sa izblendanim ananasom, đumbirom i sokom od limete, belim rumom i šampanjcem. Nazvalali smo ga Sponge Bob (Bob Kockalone) i sad ga uvek pravimo kad su neka veća okupljanja, gosti ga obožavaju.

Pade mi na pamet i ovo piće sa voćem i bosiljkom, pronađite ga ovde.

 Uživajte!

Summary
recipe image
Recipe Name
Savršena limunada
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Zavirite i u ove recepte:

11 Comments

  1. Cini mi se da i ti imas svoju Drama Queen, ha, ha… Preslatka je! Super je ova limunada! Ako uopste budemo imali leto ovde, pravicemo limunude, naravno. Za divno cudo, kod mene na poslu catering jednom je doneo dve limunade, jednu sa puno limeta, limuna i nanom i drugu sa crvenim vocem. Dobro, bilo je u novembru, ali su gosti bili odusevljeni.

  2. Ne mogu da verujem da su tako hladna leta. Ne volim kada je prevruće i kad je nepodnošljiva vlaga, ali volim kad je leto toplo. Jao, tako brzo prolaze lepi dani, a zime nikako da se otarasiš. Da, ćerka obožava da pozira, i uopšte vrlo je ekspresivna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *