Povrće iz rerne, Prokelj sa belim lukom i semenkama & Brokoli sa parmezanom

Jump to recipe

 

Obrni-okreni povrće je uvek ukusnije kada se ispeče u rerni nego kad se skuva. Kažu da je tajna u karamelaziciji tokom pečenja. To pogotovo važi za prokelj i brokoli. Čak su i čorbe ukusnije sa povrćem iz rerne.

Kad smo već kod povrća iz rerne probajte i sledeće recepte: Pečeni paštrnak i Pasta primavera.


 

Brokoli sa parmezanom

Brokoli sa parmezanom 2-1

Sastojci:

1 srednja glavica brokolija
3 kašike maslinovog ulja
2 kašičice krupne soli
1/2 kašičice krupno mlevenog crnog bibera
1 šaka izrendanog parmezana

Priprema:

Zagrejte rernu na 205F (400F). Stavite papir za pečenje na tanji veći pleh.
Isecite glavicu prokelja na manje cvetove, ili uzdužno kao što sam ja to uradila, da bih zadržala stablo koje se obično odbacuje. Stablo predhodno oljuštite pilerom. Brokoli rasporedite po plehu, pospite uljem, dodajte so i biber. Rukama promešaje sve i stavite da se peče u rerni oko 20 minuta. Promešajte ga 1-2 puta tokom pečenja. Čim je brokoli pečen pospite ga izrendanim parmezanom. Služite odmah.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Brokoli sa parmezanom
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Zavirite i u ove recepte:

7 Comments

  1. Prokelj imam u frizideru, probam ovih dana! A za brokuli – da nije ovako previse slano? Kad koristim parmezan nikad ne dodajem so. Mozda mi jedemo prilicno neslano (tako barem tvrde moji roditelji), tako smo navikli od kako mali decko jede sve sa nama.

  2. Procitala sam da je krupna so – ja uglavnom nju koristim (ili tako krupunu, ili je meljem). Probacu da stavim na jedan kraj, pa da vidimo kako je ispalo.

  3. Evo me opet – prokelj juce isproban i jako, jako nam se dopao. Zbogom kuvanje prokelja na pari, ovako je mnogo ukusnije. Ispekla sam i malo crevnog krompira i to je bila sjajna vecera. Iduci put cu ipak da stavim malo manje soli 🙂

  4. Tako sam i ja prestala da kuvam prokelj, mislim da mu i balzamiko daje super šmek. Letos sam jela u nekom restoranu takođe pečen prokelj, međutim bio je spečen i suv, nejestiv, tako da i tu treba da se pazi.

  5. Odlično je, znam iz iskustva 🙂 brokoli slično spremamsamo volim da dodam i malo mlevenog belog luka. Bude baš fino 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *