Američki kuvar

Američki kuvar – recepti i priče iz Amerike


Izdavač: Ivana Lalicki
Tekst i fotografije: Ivana Lalicki
Dizajn, prelom i lektura: Uroš Lalicki
Saradnik: Radoslav Lalicki

Tvrdi povez
246 strana u punom koloru
Dimenzije 20x25cm

– Prvi američki kuvar na srpskom jeziku.

– Zbirka od gotovo sto recepata za najlepša tradicionalna jela i poslastice iz različitih  krajeva Amerike, od kojih velika većina do sada nije obljavljivana na blogu So i biber.

– Detaljno opisane tehnike spremanja jela i poslastica, sa sastojcima i merama prilagođenim našem podneblju.

– Svaki recept sadrži uvodni tekst koji čitaoca upoznaje sa zanimljivostima i posebnostima američke kulture kao i istorijom konkretnog jela, zatim listu sastojaka, instrukcije za pripremu, sugestije za služenje, kao i fotografiju jela.

– Pored recepata, u knjizi se nalaze i članci koji obrađuju značaj hrane i kuvanja u svakodnevnom životu Amerikanaca,  propraćeni brojnim fotografijama.

– Kuvar uključuje i englesko-srpski kulinarski rečnik, pojmovni indeks, tabele sa konverzijama mera, kao i spisak kuhinjskih alatki i posuđa korišćenih za pripremu jela.

– Kupovinom knjige dobijate mogućnost da učestvujete u nagradnoj igri.


Iskoristite specijalnu akciju

1799 din. / 15 EUR / $ 18


 
 


Način kupovine knjige

Knjiga se prodaje isključivo na ovoj veb stranici, i, po prijemu narudžbenice i uplate, kupcima šalje poštom. Knjiga se ne šalje pouzećem.

 

Kupovina u Srbiji

 
1. Uplata na dinarski račun  – 2.399 din. + 200 din. poštarina i pakovanje.
 

2. Uplata PayPal-om – 20 EUR + 2 EUR poštarina i pakovanje.

 
 

Kupovina u Ex-Yu i Evropi

1. Uplata PayPal-om – 20 EUR + 15 EUR poštarina i pakovanje.

 
 

Kupovina u Americi i na drugim kontinentima

 
1. Uplata PayPal-om –  $24 + $16 poštarina i pakovanje.
 

 

 

Pošto ispunite narudžbenicu u nastavku ove strane, dobićete e-mail sa upustavima za uplatu (broj žiro računa za dinarsku uplatu ili email adresu za PayPal).

 
Prijem Vaše uplate i slanje knjige potvrdićemo e-mailom.
 

Za sve nejasnoće i upite, ili ukoliko ne dobijete e-mail od nas istog dana po slanju narudžbenice,  kontaktiraje americkikuvar@gmail.com

 
 

 

 

Narudžbenica za Američki kuvar

 

 
Za naručivanje više od jednog primerka knjige, molimo Vas da nas kontaktirate na adresu americkikuvar@gmail.com radi utvrđivanja cene poštarine.
 
 

 


 
 
Američki kuvar books-1
 
 
 
 
 
Utisci kupaca knjige Američki kuvar:

 

 
 
Vaš kuvar mi se jako dopada. Kada sam ga prelistala prvi put kod prijateljice odmah sam poželela da imam još jedan prelepi kuvar u mojoj kolekciji. Smatram da iako je danas doba interneta i tehnologije ipak treba imati omiljeni kuvar u štampanoj formi i recepte kojima ćemo se uvek rado vraćati. Prelep dizajn i fotografije a o receptima da i ne govorim, pravi reprezenti američke kuhinje. Sveobuhavatan je, ima od svega po malo a posebno mi se dopadaju dodaci što ga čini još interesantnijim.
Isprobala sam više racepata, većina njih su slatkiši, naravno, i sve je pojedeno do poslednje mrvice.
 
– Maja
 
Evo dok mi po drugi put za nedelju dana narasta monkey bread 🙂 htela sam da napišem par reči koliko nam se kao porodici dopada Američki kuvar.
Osim toga što veoma lepo izgleda knjiga, i fotografije i dizajn, i što mi se dopada ideja približavanja američke kuhinje nama u Evropi, važno je i da nam se svima dopalo svih 5 od 5 recepata koje sam do sada pravila, što je odlična statistika 🙂
Džambolaju nismo nikad do sad probali i bila sam sumnjičava prema kombinaciji piletine, gambora i kobasice u jednom jelu ali bila je sjajna i ćerka je oduševljena. Sinu se veoma dopao pumpkin pie. 
Tako da – sve pohvale.
 
– Tijana, Beograd
 
Samo želim da Vam se zahvalim, knjiga je stigla (inače moj poklon samoj sebi za 35. rodjendan i 10. godišnjicu braka:) i da Vam prenesem prve utiske. Inače, obožavam američku kuhinju, bila sam u New Yorku i dosta toga probala, i često kući pravim američka jela, izmedju kojih i pitu. Prvo sam je napravila, kad je knjiga stigla, samo sa šljivama, jer je sad sezona pa sam imala puno domaćih, i moram vam reći da mi kora nikad nije bila tako fina. Jedva čekam da probam ostale recepte. Još jednom hvala puno i srećan Vam budući rad.
 
– Sandra, Banja Luka
 
 
Jutros razmišljam kada će mi stići kuvar i ubrzo posle toga, zvoni neko na vrata. Preporučena pošiljka, sreća da sam bila kod kuće. Ivana, čestitam na ovom neverovatnom poduhvatu, kompletnom autorskom delu – tekstovi, fotografije i naravno, recepti! Nije lako biti one woman show u današnjoj Americi, balansirati svakodnevne porodične i poslovne obaveze bez ičije pomoći i pored toga stvoriti ovakav dragulj! Ivana, hvala ti i imaš moj duboki naklon! Jedva čekam da sve isprobam, a ti ćeš, verujem, nadmašiti ovo neverovatno delo.
 
– Milena, Kalifornija
 

 

 
Američki kuvar je uručen kao poklon za prvu godišnjicu braka – mladenci ga obožavaju, hvala!
 
– Biba, Beograd
 
 
 
 
Moram odmah da ti kažem, knjiga je fenomenalna! Ja to zaista mislim, obožavam da kuvam i da prelistavam kulinarske knjige, i ovo je tako lepo napisano i super je izbor recepata! Odmah smo napravili čokoladne vaflice za doručak. Veliki hit! Stavili smo džem od kajsija na njih. Njam njam!
 

– Ana, Baltimor

 
 
Baš si sve detaljno obradila, tako da su očekivanja, a bila su velika, prevaziđena. Fotografije su odlične, izbor jela takođe je jako dobar, rečnik, mere i popis posuda je isto za svaku pohvalu. Zaista, kompletno je sve. Za sada, čiste petice se nižu.
 

– Marija, Beograd

JEDVA sam čekala da stigne!! ❤️ Opravdao je sva moja očekivanja, potpuno je savršen! I što se tiče odabira recepata i načina na koji su objašnjeni i što se tiče dizajna i kvaliteta štampe 😍 Oduševljena sam, sve čestitke.

 

– Jovana, Beograd

Odskora i ja imam svoj primerak Američkog kuvara i moram da kazem da me je prijatno iznenadio njegov kvalitet. Tvrde i glatke korice, graničnik, lepa ilustracija, povezani listovi koji su ostavili poseban utisak. Nedavno sam kupila kuvar i posle par prelistavanja stranice su pocele da otpadaju. Morala sam da ga vratim. (Ne znam kako bi to bilo u ovom slucaju 😉) Što se kuvanja tiče prvo smo spremali slatkiše. Američke palačinke, zatim Majmunski hleb  pa mafine i tu smo stali jer su moji ukućani tražili da malo odahnu 😊 Naš utisak je da su im kolači prilično jakog ukusa i za nas silni ali isto tako i zarazni za jelo (čik se zaustavi kad kreneš sa majmunskim hlebom), ja mislim da je dominantna kombinacija putera i šećera, ipak u Srbiji, barem ja, češće koristimo margarin za kolače pa su timi oni i blaži… a i možda i grešim… U svakom slučaju broj recepata je veliki, svašta lepo i lako može da se spremi. E da, uvodni tekstovi su vrlo simpatični… Veliki pozdrav!

– Sunčica, Beograd

 

Evo mog spiska isprobanih recepata. Majmunski hleb je odlično ispao sa bezglutenskim brašnom samo sam dodala malo više vode i mleka jer ovo brašno traži dosta tečnosti. Moj prvi susret sa američkom kuhinjom bio je na Floridi i više je mix meksičke i karipske ili sam je ja tako doživela. Rečnik i konverzije su od velike pomoći jer kako bih inače saznala kako se kaže đevđir 😉 Recepti su vrlo zanimljivi, a neki su se odomaćili u mojoj kuhinji od objavljivanja na blogu kao na primer Coleslow. Moji bezglutenci su veoma zadovoljni 😊

– Slavica, Beograd

 

Već neko vreme mi je bio na listi želja, naručen pre par dana, jutros stigao. Jako se radujem kada neko čiji blog već godinama pratim napravi nešto ovako dobro i kvalitetno!

Na prvo listanje mnogo mi se dopada i mislim da je pravi poklon za nekoga ko voli da kuva i voli da isprobava nove recepte.

– Selena, autorka bloga My Magic Cuisine

 

Ne morate imati ovaj kuvar, ofkors, ali ako volite kuvanje, evo fantastičnog kuvara sa preciznim receptima, opisima, pričama koje razbijaju predrasude da je američka kuhinja nezdrava i bazirana na fast fudu, šteta bi bilo da ga nemate 

Mirjana Mimica Radojević, autor bloga Mahlat 

 

Samo da podelim sa Vama oduševljenje Američkim kuvarom. Probala sam do sada nekoliko recepta i sve je ispalo odlično. I sam kuvar je jako lepo urađen, i svaka čast. Jedva čekam da probam još neka jela, imam ogroman spisak.

– Sonja

Poštovana Ivana, već dugo pratim Vaš predivan blog i uživam u Američkom kuvaru (možda i u nekom budućem). Svaki recept do sad koji sam spremala je, u najmanju ruku, savršen.

– Anastasija, Beogard

 

 

Američki kuvar zadnja korica-1

 
 
 

 

10 Comments

  1. Molim Vas da mi kazete da li treba da se uplati samo cena knjige , 2.399 ili jos i 200 dinara, ili se 200 dinara placa prilikom dostave?

    1. Ana, uplaćuje se sve zajedno na račun, ukupno, 2.599 dinara, tako da nema nikakvog plaćanja po preuzimanju pošiljke. Dobro je što si pitala, jer vidim da to unosi zabunu mnogim ljudima. Pozdrav.

  2. DRAGA IVANA, u petak idem u Kragujevac i namjeravam ostati do 18.1.interesuje me koliko kuvaru treba da dođe u da li je moguće u tom vremenskom roku. Iskreno, ta opcija mi je najjeftiniji. Pozdrav Mila

    1. Mila, sad sam tek videla Vašu poruku. Iz nekog razloga neke poruke mogu da vidim samo na starom komjuteru. Nije još kasno, ako možete da što pre naručite knjigu, tu ćete dobiti instrukcije za uplatu. Pozdrav.

  3. Poštovana Ivana,

    Već nekoliko godina imam vaš kuvar i odavno želim da vam iskažem zahvalnost što ste ga objavili kao i oduševljenje vašim blogom So i Biber. Odmah moram da kažem da je vaš kuvar postao no.1 poklon za kolege u Kreativnom centru i da vrlo rado oprobane recepte donosimo na posao i degustiramo.
    Nekoliko nas odavno prati i vaš blog te sam stoga želela da vas pitam da li ima ikakve šanse da recepte sa bloga koji nisu strogo američki objavite u štampanoj formi?

    1. Hvala, Ivana, na lepim rečima. Veoma sam srećna da vam se moj kuvar toliko dopao i inspirisao. Moram da kažem da smo moja deca i ja uživali u knjigama Kreativnog centra koje sam im čitala dok su bili mali. Da, trenutno radim na novom kuvaru, u pitanju je kuvar sa domaćim receptima na engleskom jeziku. Što se tiče kuvara za domaće tržište, kao recimo moderan Patin kuvar, razmišljala sam i o tome, ali u taj projekat ne mogu sama da uđem već moram da imam nekog izdavača koji će se baviti logistikom i prodajom. Nadajmo se da će se to desiti. Pozdrav!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *