Egzotične energetske pločice od manga i kokosa

Zdrav slatkiš sa mangom i kokosom

Idealan slatkiš za sve nas koji smo se u januaru poželeli sunca, topline, tropskih mirisa i ukusa. Izvukli smo se nekako iz veoma hladnog perioda, čak i mali porast temperature izgleda kao nagoveštaj proleća, ipak, ima da se načekamo dok ne prođe zima. Nažalost, nema ništa od odlaska u južnije krajeve, ali zato, Evropo, dolazim ti na leto, i ne ostajem kratko.

Zdrav slatkiš sa mangom i kokosom

Mnogo volim da pravim poslastice sa suvim voćem i koštunjavim plodovima, tako su zdrave, ukusne i lako se prave, ipak neke se baš izdvajaju, kao što su ove plačice. Ukus im je fenomenalan, tako topao, egzotičan i zavodljiv. Uljez u njima su suve kajsije, ali one su morala tu da se nađu, najpre zato što ih obožavam, a i zato što daju slatko-kiseli ukus, baš ono što nedostaje mangu.

 

Egzotične energetske pločice od manga i kokosa

Egzotične energetske pločice 3 (1 of 1)


Sastojci za 16 komada:

100g kokosovog brašna

100g indijskog oraha, sirovog ili tostiranog

250g sušenog manga

150g suvih kajsija

1/2 kašike strugane kore pomorandže ili kamkvata

1 kašičica ekstrakta vanile

1 kašika meda ili sirupa od agave

 

Priprema:

Najpre u multipraktiku sameljite indijske orahe, dodajte kokosovo brašno, mango, kajsije, struganu koru pomorandže, vanilu i med. Kad je sve dobro samleveno i izmešano, izvadite smesu iz multipraktika i stavite je u pleh dimenzija 24 x 24 cm. Prstima, ili spatulom za torte, smesu ravnomerno rasporedite po plehu koji ste obložili masnim papirom.  Neka debljina pločica bude oko 1 1/2 cm. Stavite smesu u frižider da se stvrdne na sat vremena. Izvadite smesu i isecite je na kvadrate ili pravougaonike. Čuvaje pločice u frižideru.


 

Egzotične energetske pločice 6 (1 of 1)

Summary
recipe image
Recipe Name
Egzotične energetske pločice od manga i kokosa
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zavirite i u ove recepte:

2 Comments

  1. Samo da javim da su plocice preukusne! Doduse, kod mene se nisu nekako skroz stegle pa nisu ispale bas u obliku stanglica 😂 Ali, smislila sam, sledeci put cu ih praviti u obliku kuglica, ukus je zaista divan! 🤗Hvala za recept!

    1. Ja obožavam te egzotične ukuse. Čak i kada se koriste u slanim jelima, baš sam danas jela neku slanu salatu od manga i mongo je bila dobra. Drago mi je da si bila zadovoljna ukusom, ne moraju nužnu da budu pločastog oblika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *