Halloween kapkejksi sa bundevom

Kolači za Noć veštica

Super je Halloween iliti Noć veštica. Toliko uzbuđenja sa malom decom. Trebalo je ponovo osmisliti šta će deca da nose za taj događaj. Za sina smo izabrali da bude, kako on kaže, Baba Gora (Roga), jer je još od otvaranja Olimpijskih igara, gde ju je prvi put ugledao, opsednut njome. Kostim smo naručili naravno u odeljenju za devojčice i još nije stigao, ne znam kako će mu stajati, samo znam da kad poraste neće nam to oprostiti. Devojčica će da nosi bratovljev stari kostim veselog patuljka. Slatkiši su spremljeni. Isplanirani su odlasci na Halloween parade i razna druga događanja. I ja sam kao uzorna mama i domaćica napravila Halloween kolače, znači ludilo može da počne.

Nevezano za temu ali pre neki dan sam napravila Facebook stranicu So i biber www.facebook.com/Soibiber , pa možete i tamo da me pratite.

Da se vratim na recept, kapkejks sa bundevom i frostingom od krem sira sam preuzela sa bloga Joy of Baking, a i taj recept je preuzet od nekog drugog. To je zapravo veoma tipičan recept za ovu vrstu slatkiša. Ima tu i mojih intervencija, na primer umesto njenih začina ja sam stavila pumpkin pie, začin i to baš puno, i povećala sam količinu bundevinog pirea.  Frosting od krem sira je inače fantastičan, međutim zbog njega kapkejks moraju da se drže u frižideru, što uopšte nije dobro za biskivit. Preporučujem da se odmah pojedu pa neće biti otužnog ohlađenog kolača.


Sastojci za biskvit za 12 srednjih kapkejksa:
113g putera, na sobnoj temperaturi
1 šolja šećera
2 jaja
1 kašika vanilinog ekstrakta
1 i 1/2 šolje (195g) brašna
Prstohvat soli
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
2 kašičice pumpkin pie začina (kombinacija đumbira, cimeta, oraščića i karanfilića u prahu)
1 šolja pirea od bundeve
Sastojci za frosting:
113g krem sira, na sobnoj temperaturi
30g putera, na sobnoj temperaturi
1 i 1/2 šolja šećera u prahu
1 kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:

Zagejte rernu na 175C (350F). Stavite papirnate kapice u pleh za pečenje.

Mikserom najpre izmešajte puter na sobnoj temperaturi i šećer. Zatim smesi dodajte jedno po jedno jaje, i ekstrakt od vanile.

U drugoj posudi izmešajte prosejano brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, malo soli i pumpkin pie začin.

U predhodnu smesu sa jajima postepeno umešajte smesu sa brašnom i dodajte pire od bundeve. Zatim sipajte sve umućeno u papirnate kapice i pecite u rerni oko 20 minuta. Kad kolači počnu da dobijaju zlatnu boju po površini znači da je gotovo. Ohladite dobro kapkejks i napravite frosting.

Mikserom umutite puter, krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanile. Kad ste dobili glatku smesu aplicirajte je na vrh biskvita, spatulom ili poslastičarskim špricem.


 

 

A sada sledi par jezivih slika…

Summary
recipe image
Recipe Name
Kapkejksi sa bundevom
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Zavirite i u ove recepte:

17 Comments

  1. Joj sećam se moje traume za prvi Halovin u Americi. Došla u 6-om razredu, znam engleski koji sam učila u 5.razredu ovde i kaže mi učiteljica da treba da dođem u kostimu sutradan. Naravno ja odem sa mamom, pride nemamo pojma o čemu se radi, i naravno za moj uzrast devojčurka uzlem jednu običnu masku za oči ciklama boje sa srmom. Pojavim se ujutru a oni svi blesavo obučeni, a ja jadna samo sa maskom. Bilo je tu i tuš kabina koje us navukli na sebe. Onda smo paradirali kroz dvorište sa svim mlađim razredima, a učiteljica, bila je sjajna, me je doterala. Dala mi koficu sa bundevom i natakarila još stvari na mene. Meni smešno i tužno. Posle kad je brat krenuo u vrtić mama je znala šta treba da radi.

    Vidiš ja frosting radim sa mnogo većom količinom putera, a mnogo manjom krem sira, pa se oslično držim, tj i dalje ne znam da li je frosting samo kategorija a buttercream podkategorija.

  2. Tih kulturnih sokova koliko hoces kad se tek pojavis u nekoj novoj zemlji:) Meni je bilo uvek veoma smesno kada se na poslu za vreme Halloweena pojave zaposleni, inace uvek mrtvi ozbiljni, sa rogovima na glavi ili nekom slicnom forom… zar nije super da se svako jednom malo opusti…

    Sto se tice frostinga to jeste bio originalno buttercream,ali onda su mu dodali krem sir… i super je, ja ga obozavam.

  3. Blago vama,baš vam zavidim na tom Halloween ludilu,kod nas je to tako skromno sve,mnogi to niti ne obilježe,a meni je baš sve to fora:)

  4. Meni je to sve zanimljivo, posebno svi blesavi kolači i maske… Obećala sam dragom još davno napraviti one keksiće u obliku prsta sa dugim noktima i krvlju… 🙂

  5. Super su slike, a ove vjestice na krovu bas onako docaravaju atmosferu. Ja jako volim Halloween. Bila bi prava uzivancija posjetiti Salem uoci Halloween.

  6. Te godine su veštice bile veliki hit. Taj bar svake godine dekoriše fasadu i krov sa Halloween temama. I meni je sad taj praznik ok, pogotovo zbog dece, u početku mi je bio čudan.

  7. Koji krem sir mogu da koristim za frosting kremu? Maskarpone mi nema kiselkasti ukus…ustvari, nisam sigurna ni da li krem sir ima ulogu samo da stegne ili i da da malo kiselkast ukus kao kod ciz kejka…iz BGa sam, pa ne znam sta bih mogla da iskoristim u tu svrhu…hvala

  8. Pokušavam da se setim gde imam taj frosting sa krem sirom, i ne mogu da se setim, znam da ga stavljam u tortu sa šargarepom i rolat sa bundevom, da, i stavlja se u red velvet tortu, ništa od toga se ne nalazi na blogu. Glavni sastojci su krem sir, puter, šećer u prahu i ekstrakt vanile. U pravu si, kiseliji je od maskarponea. Ja isključivo koristim Filadelfija krem sir, gušći je od običnih. Probaj ovaj recept:
    225g krem sira Filadelfija, na sobnoj temperaturi
    115g putera, na sobnoj temperaturi
    200g šećera u prahu
    1 kašičica ekstrakta vanile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *