Salata od papaje

Zdrava salata

Nije me bilo dugo na blogu, skoro pa mesec dana. Putovala sam. Svašta sam videla i doživela, ali o tome kasnije. Dok patim zbog džet lega, svako jutro ustajem pre zore, moje telo i dalje živi po evropskom vremenu, preturam po utiscima sa putovanja. Pokušavam da se vratim u rutinu koja mi sada, priznajem, nedostaje, a to se odnosi i na ishranu, koja na putovanju nije baš bila svakodnevna. Uspela sam ponovo da smršam iako sam uglavnom jela testo i roštilj, kako se drugačije dočekuju gosti. Možda je to ideja za neku novu dijetu, ali pre će biti da sam bila veoma aktivna, i a nisam imala redovne obroke. Uglavnom sada je vreme za detoksikacija, moram da svoje telo malo pročistim, postala sam željna lagane i neobrađene hrane. I setih se ove salate od papaje koja najviše odgovara mom trenutnom apetitu.

Zdrava salata

 

Postoji na blogu nešto dosta sličnog ukusa a to je Salsa od manga sa crvenim lukom, lišćem od korijandera i limetom, obvezno je probajte, jer je to najlepša salsa koju sam u životu probala. Takođe, podseća na popularnu tajlandsku salatu sa zelenom papajom, međutim u ovoj mojoj salati od papaje nema egzotičnih sastojaka kao što su sušene kozice, čili, razni sosevi i slično. Sigurna sam da ćete uživati u njenom ukusu jer veoma osvežava. Začinsko bilje, hrskavi kikiriki i ukus papaje koji se odlično slaže sa sokom od limete i crvenim lukom je nedoljiva kombinacija koja se ne sreće često.

Salata od papaje

Zdrava salata

 

 


Sastojci za 2 osobe:

1/2 papaje srednje veličine, ne previše zrele

1 manji crveni luk, iseckan na veoma tanka rebarca

1 šaka svežeg lišća korijandera, iseckanog

1 kašika sveže nane, iseckane

1/4 šake kikirikija, iseckanog

 

Za preliv:

4 kašika maslinovog ulja

1 kašika soka od limete

Krupna so i biber, prema ukusu

1 kašičica šećera

 

Zelena salata

 

Priprema:

Skinite koru i očistite unutrašnjost papaje kašikom. Iseckajte je na veoma tanke štapiće. Napravite preliv i umešajte ga u iseckanu papaju i preostale sastojke zajedno sa zelenom salatom. Služite salatu odmah.

 


 

Summary
recipe image
Recipe Name
Salata od papaje
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zavirite i u ove recepte:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *