Piletina u kokosovom mleku

Ako ste se umorili od jednih te istih jela sa piletinom, evo nešto potpuno drugačije – piletina u toplom i mirisnom sosu od kokosovog mleka. Za pola sata imate gotovo jelo, sjajnog ukusa, koje možete da služite uz pirinač, kus-kus ili kinouPravila sam ga par puta ove zime, i red je da se nađe na blogu. 

Kokosovo mleko u slanim jelima je za mene veliko otkriće, toliko mi prija, pogotovo u zimskom periodu, da bih mogla da ga jedem svaki dan. Obično se kokosovo mleko kombinuje sa karijem, ili ljutom paprikom, ali ja ovoga puta biram slatku mlevenu papriku, ima nešto u njoj vrlo privlačno.

Ako ste ljubitelj kokosovog mleka pogledajte recepte i za ova jela :

Piletina u kokosovom mlekom 4-1

Piletina u kokosovom mleku

Piletina u kokosovom mlekom 5-1


Sastojci:

4 komada pilećih prsa

2 kašike maslinovog ulja

1/2 kašičice soli

1/4 kašičica bibera

2 čena belog luka, sitno iseckana

1 konzerva kokosovog mleka

1 kašičica mlevene slatke paprike

Sok od jedne limete

Lišće korijandera

za služenje: skuvani pirinač, najbolje basmati ili jasmin, ovde pogledajte kako da ga spremite

Priprema:

Izvadite pileća prsa iz frižidera pola sata pre nego što ćete ih pržiti. Natapkajte ih papirnatim ubrusom i u njih utrljajte so i mleveni biber.

Zagrejte tučani tiganj, dodajte maslinovo ulje, i pržite piletinu sa obe strane na srednje jakoj temperaturi, ukupno 8-10 minuta. Isprženu piletinu uvijte u aluminijumsku foliju, a u tiganj ubacite iseckani beli luk i kašičicu slatke mlevene paprike. Posle pola minuta  prženja dodajte kokosovo mleko. Sastružite varjačom sve ono što se zalepilo za tiganj tokom prženja piletine. Kad sos počne da ključa smanjite vatru i kuvajte sve još par minuta. Na kraju dodajte sok od limete. Ako je potrebno dodajte soli i bibera prema ukusu. Na kraju u sos stavite isprženu piletinu, kuvajte još oko 5 minuta, i isključite vatru. Pospite jelo slatkom paprikom i iseckanim lišćem korijandera.

Služite ovako pripremljenu piletinu sa skuvanim pirinčem, kus-kusom ili kinoom.


Summary
recipe image
Recipe Name
Piletina u kokosovom mleku
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 9 Review(s)

Zavirite i u ove recepte:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *