Sos za testeninu od pečenih paprika iz tegle

Ovaj fantastični sos za testenine, koji će vas sigurno oduševiti, se pravi od, verovali ili ne, pečenih i mariniranih paprika iz tegle. U blenderu se izblendaju sa slatkom (neutralnom) pavlakom, doda im se sveži bosiljak i parmezan, i dabijete na kraju fini kremasti sos neverovatnog ukusa. Ne znam ko je to smislio, ali ideja je vrlo originalna, i ono što je najvažnije, ručak sa ovim sosom možete da napravite očas posla. Dodajte testenini grilovanu piletinu, ako hoćete da “pojačate” obrok.

Inače, ovaj sos od pečenih paprika podseća na sos sa votkom (Penne alla Vodka), ali on se pravi sa paradajzom. Marinirane pečene paprike su verujem bolji izbor od običnih pečenih paprika, jer imaju taj fini šmek belog luka i sirćeta.


Sos za testeninu od pečenih paprika iz tegle


sastojci:

1 pakovanje testenine, rigatoni su dobar izbor

370g pečenih i mariniranih paprika iz tegle, oceđenih

pola šake svežeg bosiljka

250ml slatke (neutralne) pavlake

1/2 kašičice soli

1 1/2 kašike maslinovog ulja

2 čena belog luka, sitno iseckanog

1 šaka izrendanog parmezana

1/4 kašičice tucane ljute paprike

priprema:

Stavite da se kuva testenina prema upustvu sa pakovanja.

Iseckajte paprike, dodajte im bosiljak i slatku (neutralnu) pavlaku i sve izblendajte u blenderu ili ručnim blenderom. Dodajte soli.

U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri, dodajte iseckani beli luk, i posle pola minuta dodajte izblendane paprike. Kuvajte oko 3 minuta dok se sos ne zagreje, pa tome dodajte skuvanu testeninu. Sve promešajte, dodajte izrendani parmezan i tucanu ljutu papriku. Služite jelo odmah.

Summary
recipe image
Recipe Name
Sos za testeninu od pečenih paprika iz tegle
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Zavirite i u ove recepte:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *